U bent hier

Columns

Foto Jako Burgers

Column Jako Burgers, Kritisch blijven

webmaster- 2 december, 2019

Precies dertig jaar geleden werden de eerste NHG-Standaarden gepubliceerd in het decembernummer van H&W. Ik was toen net met mijn huisartsopleiding begonnen. Daarin was veel aandacht voor gesprekstechnieken en consultvoering, de zachte kanten van het vak.
Foto Jacobijn Gussekloo

Column Jacobijn Gussekloo: 'Ík ben niet complex'

webmaster- 7 november, 2019

Het is me al een aantal keer overkomen. Tijdens gesprekken met ouderen over optimale huisartsenzorg komt het gesprek op ouderen met complexe problematiek. Goede huisartsenzorg regelen voor deze groep is maatwerk. Wat zou het goed zijn als dit beter kan worden georganiseerd.
Foto Desirée Beaujean

Column Desirée Beaujean: Koude technologie, warme zorg

Desiree Beaujean- 1 oktober, 2019

Technologie zal de huisarts nooit vervangen; diens werk wordt er wél leuker en gemakkelijker door. Met het oog op de snel toenemende zorgvraag maakt digitale technologie onze gezondheidszorg nóg beter en toegankelijker.
Foto Daphne Laeijendecker

Column Daphne Laeijendecker: Hoort dat erbij?

Daphne Laeijendecker- 29 augustus, 2019

Marketing bij het NHG? Is dat geen vreemde eend in de bijt? Voor mij als clusterhoofd Marketing en Communicatie is de toegevoegde waarde van marketing in een organisatie natuurlijk glashelder. Marketing zet de klant centraal, of in ons geval de huisarts. Het geeft een kick om dat te doen op basis van data en door gesprekken te voeren met onze leden.

NHG 3.0 zoekt frisse denkers

Swanet Woldhuis- 22 juli, 2019

Het NHG is volop in ontwikkeling. Met ons strategisch programma NHG 3.0 professionaliseren en vernieuwen we ons genootschap naar de moderne tijdgeest. Dit doen we samen met u, want het NHG is van en voor de huisarts. Graag ontwikkelen we samen met u visie op de toekomst van de huisartsenzorg. Durft u zich te laten inspireren door ruime denkers, trendwatchers, technici en wetenschappers binnen en buiten de huisartsgeneeskunde?

Column Karen de Bruijn: NHG Kenniscentrum

Karen de Bruijn- 2 juli, 2019

Van professionaliseren gaat mijn hart sneller kloppen. Ik vind het heerlijk om iets wat niet lekker loopt te verbeteren, zodat het sneller kan, of liever nog: met een beter resultaat. Als NHG-directeur bedrijfsvoering ben ik verantwoordelijk voor interne zaken, zoals financiën, goed gekwalificeerde medewerkers aantrekken en behouden, een prettige werkplek, en effectieve werkprocessen in de hele organisatie. Maar mijn blik is vooral ook naar buiten gericht, naar de leden: we willen de ICT moderniseren en snel maar weloverwogen onze kennis delen.

Column Rob Dijkstra: Verandering blijft

Rob Dijkstra- 4 juni, 2019

Wij huisartsen kunnen heel veel aan en daar zit meteen de valkuil. Door maatschappelijke en technische ontwikkelingen wordt er steeds meer van ons gevraagd.

Column Rob Dijkstra: Kijk op het vak

Rob Dijkstra- 1 mei, 2019

Met plezier lees ik de serie van Ellen de Visser in de Volkskrant over de patiënt die je kijk op het vak heeft veranderd. Ik durf te wedden dat u allemaal wel een voorbeeld kunt noemen.

Column Rob Dijkstra: Oog van de orkaan

Rob Dijkstra- 1 april, 2019

In landen om ons heen consulteren steeds meer patiënten een vreemde huisarts door middel van een videoconsult via een app.

Blog: Sprinten voor gebruikers

Bart Hoogenhoff- 28 maart, 2019

De meest gebruikte NHG-Producten, de NHG-Standaarden, krijgen een nieuwe webomgeving. Eind 2019 lanceert het NHG de nieuwe website waar u alle NHG-Standaarden en NHG-Behandelrichtlijnen gemakkelijker en gebruiksvriendelijker vindt.