U bent hier

Columns

Stroomversnelling

Wendy Borneman- 5 augustus, 2020

Ik heb vroeger veel gekanood. In eerste instantie word je gegrepen door de stroom en kan je niets anders doen dan je mee laten voeren en zorgen dat je niet kopje onder gaat.

Colums Swanet Woldhuis: 'NHG 3.0 zoekt frisse denkers'

Swanet Woldhuis- 22 juli, 2019

Het NHG is volop in ontwikkeling. Met ons strategisch programma NHG 3.0 professionaliseren en vernieuwen we ons genootschap naar de moderne tijdgeest. Dit doen we samen met u, want het NHG is van en voor de huisarts. Graag ontwikkelen we samen met u visie op de toekomst van de huisartsenzorg. Durft u zich te laten inspireren door ruime denkers, trendwatchers, technici en wetenschappers binnen en buiten de huisartsgeneeskunde?

Column Karen de Bruijn: NHG Kenniscentrum

Karen de Bruijn- 2 juli, 2019

Van professionaliseren gaat mijn hart sneller kloppen. Ik vind het heerlijk om iets wat niet lekker loopt te verbeteren, zodat het sneller kan, of liever nog: met een beter resultaat. Als NHG-directeur bedrijfsvoering ben ik verantwoordelijk voor interne zaken, zoals financiën, goed gekwalificeerde medewerkers aantrekken en behouden, een prettige werkplek, en effectieve werkprocessen in de hele organisatie. Maar mijn blik is vooral ook naar buiten gericht, naar de leden: we willen de ICT moderniseren en snel maar weloverwogen onze kennis delen.

Column Rob Dijkstra: Verandering blijft

Rob Dijkstra- 4 juni, 2019

Wij huisartsen kunnen heel veel aan en daar zit meteen de valkuil. Door maatschappelijke en technische ontwikkelingen wordt er steeds meer van ons gevraagd.

Column Rob Dijkstra: Kijk op het vak

Rob Dijkstra- 1 mei, 2019

Met plezier lees ik de serie van Ellen de Visser in de Volkskrant over de patiënt die je kijk op het vak heeft veranderd. Ik durf te wedden dat u allemaal wel een voorbeeld kunt noemen.

Column Rob Dijkstra: Oog van de orkaan

Rob Dijkstra- 1 april, 2019

In landen om ons heen consulteren steeds meer patiënten een vreemde huisarts door middel van een videoconsult via een app.

Column Rob Dijkstra: Herhaling in het nieuws

Rob Dijkstra- 1 maart, 2019

Regelmatig worden we geconfronteerd met nieuws over overmatig medicijngebruik. Zijn het niet de antidepressiva, dan wel de NSAID’s of benzo’s, en onlangs oxycodon. Vaak kijkt men dan naar de huisarts.

Column Rob Dijkstra: Allereerst dokter

Rob Dijkstra- 6 februari, 2019

Huisartsen houden vast aan persoonsgericht en continu. De kernwaarde ‘generalistisch’ is aangescherpt tot ‘medisch generalistisch’ – en dat is een goede zaak. Want we zijn vooral dokter.

Column Rob Dijkstra, Netwerkorganisatie

Rob Dijkstra- 10 januari, 2019

Plannen maken voor een nieuw jaar begint niet onder de kerstboom. Vorig voorjaar begonnen we met ontwikkelingen in de huisartsenzorg analyseren, ook van de organisaties waarmee we te maken hebben.

Column Rob Dijkstra, Praktijktraktatie

Rob Dijkstra- 4 december, 2018

‘Waarnemer gezocht in geaccrediteerde praktijk’, zie je regelmatig in advertenties staan. Toen we in mijn praktijk voor het eerst geaccrediteerd waren, stonden we in de krant. Veel praktijkwebsites vermelden dat de praktijk geaccrediteerd is.