U bent hier

Columns

Ton Drenthen

Column H&W: 'De kracht van Thuisarts.nl' - door Ton Drenthen

webmaster- 3 januari, 2020

Met het NHG-folderrek startte het NHG 25 jaar geleden met schriftelijke patiënteninformatie als ondersteuning van de mondelinge voorlichting tijdens het consult. Drie jaar later kwamen daar de NHG-patiëntenbrieven bij. Inmiddels zijn de folders en brieven verdwenen, aanvankelijk tot verdriet van een deel van de huisartsen. Sinds maart 2012 is al deze patiënteninformatie opgenomen in de NHG-publiekswebsite Thuisarts.nl.
Foto Jako Burgers

Column Jako Burgers: 'Kritisch blijven'

webmaster- 2 december, 2019

Precies dertig jaar geleden werden de eerste NHG-Standaarden gepubliceerd in het decembernummer van H&W. Ik was toen net met mijn huisartsopleiding begonnen. Daarin was veel aandacht voor gesprekstechnieken en consultvoering, de zachte kanten van het vak.
Foto Jacobijn Gussekloo

Column Jacobijn Gussekloo: 'Ík ben niet complex'

webmaster- 7 november, 2019

Het is me al een aantal keer overkomen. Tijdens gesprekken met ouderen over optimale huisartsenzorg komt het gesprek op ouderen met complexe problematiek. Goede huisartsenzorg regelen voor deze groep is maatwerk. Wat zou het goed zijn als dit beter kan worden georganiseerd.
Foto Desirée Beaujean

Column Desirée Beaujean: 'Koude technologie, warme zorg'

Desiree Beaujean- 1 oktober, 2019

Technologie zal de huisarts nooit vervangen; diens werk wordt er wél leuker en gemakkelijker door. Met het oog op de snel toenemende zorgvraag maakt digitale technologie onze gezondheidszorg nóg beter en toegankelijker.
Foto Daphne Laeijendecker

Column Daphne Laeijendecker: 'Hoort dat erbij?'

Daphne Laeijendecker- 29 augustus, 2019

Marketing bij het NHG? Is dat geen vreemde eend in de bijt? Voor mij als clusterhoofd Marketing en Communicatie is de toegevoegde waarde van marketing in een organisatie natuurlijk glashelder. Marketing zet de klant centraal, of in ons geval de huisarts. Het geeft een kick om dat te doen op basis van data en door gesprekken te voeren met onze leden.

Blog: Sprinten voor gebruikers

Bart Hoogenhoff- 28 maart, 2019

De meest gebruikte NHG-Producten, de NHG-Standaarden, krijgen een nieuwe webomgeving. Eind 2019 lanceert het NHG de nieuwe website waar u alle NHG-Standaarden en NHG-Behandelrichtlijnen gemakkelijker en gebruiksvriendelijker vindt.

Blog: Feedback op bètaversie NHG-Standaarden stroomt binnen

Margriet Bouma- 7 februari, 2019

De vertrouwde NHG-Standaarden: welke huisarts kent ze niet? Er staat iets groots te gebeuren voor dit veelgebruikte NHG-product: eind 2019 lanceert het NHG een nieuwe webomgeving waar u alle NHG-Standaarden en NHG-Behandelrichtlijnen gemakkelijker vindt, gebruikt en toepast.

Blog: Eindelijk! De bètaversie NHG-Standaarden staat online

Ton Kuijpers- 21 november, 2018

De vertrouwde NHG-Standaarden: welke huisarts kent ze niet? Er staat iets groots te gebeuren voor dit veelgebruikte NHG-product: halverwege 2019 lanceert het NHG een nieuwe omgeving, waar u alle NHG-Standaarden en NHG-Behandelrichtlijnen gemakkelijker vindt, gebruikt en toepast.

Blog: nieuwe standaardenwebsite: van schets tot gebruik

Bart Hoogenhoff- 1 november, 2018

De vertrouwde NHG-Standaarden: welke huisarts kent ze niet? Er staat iets groots te gebeuren voor dit veelgebruikte NHG-product. Halverwege 2019 lanceert het NHG een nieuwe omgeving, waar u voortaan de NHG-Standaarden en NHG-Behandelrichtlijnen gemakkelijker vindt, gebruikt en toepast.

Een nieuwe bestuursvoorzitter!

Jako B- 30 januari, 2013

Dit nieuwe jaar beleeft een bijzondere start. Per 1 januari treedt bij het NHG een nieuwe bestuursvoorzitter aan: Rob Dijkstra. Na een zorgvuldige selectie en gesprekken met vele kandidaten is Dijkstra de beste van hen gebleken.