U bent hier

Blog: Feedback op bètaversie NHG-Standaarden stroomt binnen

Margriet Bouma- 7 februari, 2019

De vertrouwde NHG-Standaarden: welke huisarts kent ze niet? Er staat iets groots te gebeuren voor dit veelgebruikte NHG-product: eind 2019 lanceert het NHG een nieuwe webomgeving waar u alle NHG-Standaarden en NHG-Behandelrichtlijnen gemakkelijker vindt, gebruikt en toepast.

Op het NHG-Congres in november hebben we de bètaversie van de website gelanceerd. Via deze blogreeks vertellen wij over het proces, de resultaten, en wat u de komende tijd van ons kunt verwachten. Na de 1e blog over de aftrap en de 2e blog over de lancering op het NHG-Congres is Margriet Bouma van het cluster Richtlijnontwikkeling & Wetenschap aan het woord. Zij is als programmamanager NHG-Standaarden nauw betrokken bij de inhoud van deze website.

Feedback

Sinds de lancering van de website stroomt de feedback binnen. De vele bezoekers reageren overwegend positief over de goede navigeerbaarheid en snelle links naar tabellen en schema’s, maar natuurlijk is er ook kritiek. Een paar voorbeelden.

  • De links naar Thuisarts.nl kunnen specifieker, zodat zoeken binnen Thuisarts.nl niet nodig is. Dit zullen we het komende jaar oppakken en uitwerken.
  • Er is geen kant-en-klare pdf-versie meer. Gebruikers genereren zelf via 1 druk op de knop een pdf (via de optie 'Printen'). Dat hebben we bewust gedaan: zo beschikt iedereen, ook op de nieuwe website, altijd over de laatste versie van de NHG-Standaard of NHG-Behandelrichtlijn.
  • Het is onduidelijk dat de samenvatting en de volledige tekst synchroon lopen. Als je van de samenvatting naar de volledige versie van de standaard gaat en weer terug wilt naar de samenvatting, is het handig dat je bij hetzelfde onderdeel van de standaard blijft. We krijgen complimenten over de goede navigeerbaarheid, maar dit switchen tussen de samenvatting en de volledige tekst kan beter. Ook dit gaan we oppakken.

Aan het werk

Vanaf februari gaan we aan de slag met de grotere veranderingen. De kleine verbeterpunten hebben we gaandeweg al opgepakt. We zijn ontzettend blij met alle feedback. Daardoor kunnen huisartsen straks de standaarden met nog meer gemak en plezier gebruiken in hun dagelijkse praktijk.

Eind 2019 nieuwe richtlijnenwebsite compleet

Naar verwachting is de website voor NHG-Standaarden en NHG-Behandelrichtlijnen eind 2019 klaar voor het dagelijkse gebruik in de spreekkamer. Tot die tijd kunt u gebruikmaken van de NHG-Standaarden en NHG-Behandelrichtlijnen op de reguliere website, maar kunt u steeds meer richtlijnen ook op de bètasite raadplegen.

Ik geef het stokje door aan Bart van den Hoogenhoff. Hij vertelt hoe ver we inmiddels zijn gekomen.

Groeten,

Margriet Bouma

Programmamanager NHG-Standaarden
Cluster Richtlijnontwikkeling & Wetenschap