U bent hier

Column Daphne Laeijendecker: 'Hoort dat erbij?'

Foto Daphne Laeijendecker

Daphne Laeijendecker- 29 augustus, 2019

Marketing bij het NHG? Is dat geen vreemde eend in de bijt? Voor mij als clusterhoofd Marketing en Communicatie is de toegevoegde waarde van marketing in een organisatie natuurlijk glashelder. Marketing zet de klant centraal, of in ons geval de huisarts. Het geeft een kick om dat te doen op basis van data en door gesprekken te voeren met onze leden.

De afgelopen maanden hebben we bijvoorbeeld gewerkt aan een project rondom de net afgestudeerde huisarts. Het lidmaatschap van het NHG is voor deze groep geen automatisme meer, dat moeten we een beetje zien te ‘verkopen’. Door in gesprek te gaan met deze groep jonge huisartsen hebben we ze veel beter leren kennen en weten we welke barrières er zijn om lid te worden. Met een nieuwe marketingcampagne en een aangepast lidmaatschap in het eerste jaar, zien we nu al de eerste resultaten en blijven veel meer beginnend huisartsen aan ons verbonden.

Voor het NHG is dat van essentieel belang om de huisarts te kunnen blijven ondersteunen. Het huidige digitale tijdperk zorgt voor veel veranderingen. U herkent dat vast uit uw praktijk. Een up-to-date website is tegenwoordig een must en patiënten komen vaak goed voorbereid op het spreekuur doordat ze alvast op Thuisarts.nl hebben gekeken. Wij zien dat veel van onze leden overgaan op digitaal en steeds minder papieren producten bestellen. Dat vraagt veel van onze organisatie, want probeer maar eens een lange en inhoudelijke richtlijn te herschrijven zodat het ook op een website een beetje te lezen is. Ook dat is marketing.

Marketing hoort dus bij het NHG. Sterker nog, ik hoop dat u daar de komende jaren veel van gaat merken!

Daphne Laeijendecker, clusterhoofd Marketing en Communicatie, schreef deze maand de gastcolumn.