U bent hier

Column Rob Dijkstra, De patiënt kan u nu ontvangen

Rob Dijkstra- 4 februari, 2016

Al tweemaal gaf een van mijn patiënten aan op het wachtkamerscherm met Thuisarts.nl-teksten te hebben gelezen dat doktersbezoek eigenlijk niet nodig was. De een begon met: 'Ik weet al wat ik heb, spierspanningshoofdpijn!', en de ander maakte excuses omdat ze langer had kunnen afwachten met haar hoestklachten.

Patiënten informeren zich steeds vaker voor hun komst naar de huisarts, al was het in deze gevallen op het laatste nippertje.

Met goede informatie, bijvoorbeeld via Thuisarts.nl, en triage via de doktersassistente of de Moet ik naar de dokter-app kunnen patiënten steeds beter inschatten wanneer zorg nodig is. Zaak is wel om hoge verwachtingen over besparingen te temperen, want een deel van de patiënten zal geen zelfzorg kunnen toepassen en heeft onze hulp hard nodig. Bovendien is het nog niet bewezen dat e-health een lagere zorgconsumptie geeft; er kunnen ook meer vragen over gezondheid en ziekte door ontstaan.

Toch ben ik er voorstander van dat de patiënt meer betrokken is bij alle fases van zijn zorgproces en zelf verantwoordelijkheid neemt als dat kan. Daarbij helpen een goede voorlichting, gezamenlijke besluitvorming, inzage in het dossier en een inzichtelijk en gedeeld zorgplan.

Zoals Eric Topol in zijn boek The patient will see you now aangeeft, is de tijd gekomen dat de patiënt bepaalt welke zorgverlener hij wanneer nodig heeft. Het past bij onze rol als huisarts om dan goed aan te sluiten bij de behoeften van iedere individuele patiënt.

Rob Dijkstra huisarts,
bestuursvoorzitter NHG