U bent hier

Organisatie van kwaliteit in de praktijk

Laatste aanpassing. 18 december, 2019

Patiënten mogen van hun huisarts persoonlijke en kwalitatief goede zorg verwachten, die past bij hun specifieke situatie en die medisch inhoudelijk bij de tijd is. Dat vergt de inzet en systematische bewaking van de juiste mensen en middelen. Hoe kunnen huisartsen dat goed organiseren?

Het NHG ondersteunt haar leden bij (het opzetten van) de organisatie en systematische bewaking van goede kwaliteit van zorg binnen de huisartsenvoorziening. Op onze kwaliteits-startpagina kunt u kiezen voor diverse manieren van ondersteuning. In onderstaand dossier vindt u een overzicht van uiteenlopende producten zoals het laatste nieuws, publicaties, praktijkorganisatorische richtlijnen, verwijzingen naar scholingen, handleidingen, voorbeeld-protocollen, voorbeeld-werkafspraken en naslagwerken.

Medisch-inhoudelijke ondersteuning vindt u onder Medisch-Inhoudelijke Richtlijnen.

Nieuws

17 april, 2019
Samen leren en werken aan kwaliteit voor zinvolle veranderingen, tevreden patiënten en meer werkplezier, daar gaat het om in de visie Kwaliteitsbeleid in de huisartsenzorg van InEen, LHV en NHG. Deze...

Patiëntenvoorlichting

Advies

NHG-erkende, persoonlijke ondersteuning bij het organiseren van zowel medisch-inhoudelijke als praktijkorganisatorische kwaliteit.

NHG-Expertgroepen