U bent hier

Nieuwsberichten

NHG-TriageWijzer vernieuwd: nu ook volledig online beschikbaar

19 augustus, 2020

Op 19 augustus verschijnt de vernieuwde NHG-TriageWijzer. De NHG-TriageWijzer 2020 is geactualiseerd volgens de Nederlandse Triage Standaard, richtlijnen en actuele inzichten over triage en spoedbehandeling bij de huisarts. Naast het geactualiseerde boek is er een volledig nieuwe online versie ontwikkeld. De digitale TriageWijzer kan onafhankelijk of in aanvulling op het boek worden gebruikt.

Informatiestandaard ophalen medische gegevens uit huisartsdossier voor spoedzorg gereed

7 augustus, 2020

SEH-artsen, ambulanceverpleegkundigen en verpleegkundige centralisten kunnen de samenvatting van de patiënt uit het huisartsdossier opvragen. Dat maakte Nictiz deze week bekend. Met deze extra informatie kunnen zorgverleners de melding adequaat afhandelen en de juiste spoedzorg verlenen. De vernieuwde informatiestandaard Acute Zorg maakt dit mogelijk. Inhoudelijk is voor deze uitwisseling de NHG-richtlijn Gegevensuitwisseling huisarts – huisartsenpost - ambulancedienst – afdeling Spoedeisende Hulp uitgangspunt.

Huisartsenorganisaties pleiten voor meer onderzoek naar digitale zorg

7 juli, 2020

In de aanloop naar het debat over de curatieve zorg hebben huisartsenorganisaties NHG, LHV en InEen in een brief aan de Tweede Kamer gevraagd om meer onderzoek te doen naar de effectiviteit van digitalisering in de huisartsenpraktijk. Ook is aandacht gevraagd voor een betere betrokkenheid van huisartsen bij (on)zinnige zorgtrajecten.