U bent hier

Nieuwsberichten

Nieuwe NHG-Standaard Seksuele klachten

4 november, 2015

In de nieuwe NHG-Standaard Seksuele klachten leest u over de diagnostiek en het beleid bij veelvoorkomende seksuele klachten. Aan bod komen verminderde zin, opwindingsproblemen, dyspareunie, orgasmeproblemen, erectieklachten en vroegtijdige zaadlozing. Deze richtlijn vervangt de NHG- Standaard Erectiele dysfunctie.

Veel nieuws op Thuisarts.nl!

30 september, 2015

Naast de herziene NHG-Standaard Visusklachten is ook de bijbehorende voorlichting aangepast en uitgebreid. Ook zijn er nu elf nieuwe filmpjes beschikbaar en is de keuzehulp Hernia in de onderrug aangepast.

Nieuwe instructiefilms 'partnerwaarschuwing bij soa' beschikbaar

7 januari, 2015

Voor zowel zorgprofessionals, soa-patiënten als hun mogelijke sekspartners zijn nu vier praktische instructiefilms en een website beschikbaar ter ondersteuning bij partnerwaarschuwing bij soa.

Herziene NHG-Standaard ‘Het soa-consult’

4 september, 2013

In deze standaard staat specifieker omschreven welke patiënten welke testen moeten ondergaan en welk beleid ingezet moet worden bij positieve testuitslag. Daarnaast zijn de geadviseerde testlocaties verder uitgewerkt.

Eerste keer seks onder de 25 jaar vaak onverwacht

8 maart, 2012

De eerste keer seks vindt bij veel jongeren vaak onverwacht plaats en is niet altijd leuk. Dit blijkt uit een recent onderzoek dat is uitgevoerd door Rutgers WPF en SOA Aids Nederland. De huisarts speelt ook voor jongeren een belangrijke rol bij vragen over seksualiteit.