U bent hier

Gezamenlijke films Soa Aids Nederland en Thuisarts.nl

26 juli, 2018

Thuisarts.nl van het Nederlands Huisartsen Genootschap lanceert films met heldere korte voorlichting over soa’s en hiv. In Nederland krijgen jaarlijks meer dan 100.000 mensen een soa, en komen er ruim 800 nieuwe hiv-infecties bij. Willen we het aantal besmettingen verlagen dan is goede voorlichting essentieel.

De films geven voorlichting over het voorkomen, opsporen en behandelen van soa’s en hiv. Met heldere taal, illustraties en animaties probeert Thuisarts.nl in deze films vooral ook mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden te bereiken.

Première voor hiv-preventie pil PrEP-film

Thuisarts.nl publiceert, samen met Soa Aids Nederland, eind deze zomer alle films, maar de eerste film krijgen de bezoekers van de 22e International AIDS Conference vandaag al te zien. Deze film geeft doelgroepen met een verhoogd risico op infectie met hiv uitleg over pre-expositieprofylaxe (PrEP). Op Thuisarts.nl staat de film tussen uitgebreidere informatie met links naar verschillende expertisewebsites.

Bekijk de film op Thuisarts.nl

Ik wil PrEP gaan gebruiken om een hiv-infectie te voorkomen.

AIDS 2018

De International AIDS Conference (AIDS 2018) vindt dit jaar plaats in Amsterdam. Van 23 t/m 27 juli komen ruim 18.000 deelnemers van over de hele wereld bijeen, van artsen en medisch specialisten tot beleidsmakers en wetenschappers. Zij delen kennis, presenteren nieuw onderzoek, en bevorderen rechten van mensen met hiv en aids. Op de agenda staan de cruciale rol van hiv-preventie en hoe je die preventie kunt integreren in je reguliere zorg. Voor meer informatie over het congres en The International AIDS Society, zie www.aids2018.org.

Professionals die meer willen weten over PrEP vinden relevante informatie op de site van de SeksHAG.