U bent hier

Griepvaccinatie voor huisartsen en praktijkmedewerkers

12 oktober, 2018

Om kwetsbare patiënten te beschermen en om verzuim door griep te voorkomen, vindt het NHG het belangrijk dat huisartsen en praktijkmedewerkers jaarlijks de griepprik krijgen.

Vaccinatie praktijkpersoneel

Medewerkers van huisartsenpraktijken (en andere zorgprofessionals) komen tijdens het griepseizoen regelmatig in contact met het griepvirus. Mede daardoor bouwen zij weerstand op en zijn zij meestal niet (ernstig) ziek.

Ongevaccineerd gezondheidspersoneel verspreidt echter meer griepvirussen in een griepseizoen dan gevaccineerd personeel. Het is dus belangrijk dat medewerkers van huisartspraktijken zich laten vaccineren, niet zozeer om henzelf te beschermen, maar vooral ter bescherming van de kwetsbare personen of patiënten met wie zij in contact komen.

Campagne in ziekenhuizen

Hiermee schaart het NHG zich, net als de LHV, achter de campagne van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), Federatie Medisch Specialisten (FMS) en Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) om de vaccinatiegraad in ziekenhuizen te verhogen.

Meer informatie: