U bent hier

NHG-Congres 2019: Versterk binnen één dag het eigen medisch handelen

3 oktober, 2019

Sessies bijwonen die uw medisch handelen per direct inhoudelijk versterken? Nieuwe strategieën, tools en systemen verkennen, die u hiertoe inspireren? En dit alles binnen één dag? Bezoek - met een korting van maar liefst honderd euro tot en met 15 oktober - het NHG-Congres 2019 ‘Relax, het is gewoon complex’ op vrijdag 15 november in het MECC in Maastricht.

De dagelijkse praktijk vraagt veel van de huisarts. U moet binnen een kort tijdsbestek niet alleen denken maar ook doen. Daarom zijn beroeps- en praktijkvaardigheden zo belangrijk. Maar vooral ook actuele kennis. Dit alles, en meer, vindt u op de NHG-Congresdag op 15 november. Een dag die primair in het teken staat van het vergaren van (medische) kennis over de inhoud van het huisartsenvak.

Stel zelf uw dagprogramma samen

Maak uw keuze uit een twintigtal sessies met veelal best practices, die aanvullend kunnen zijn op het eigen medisch handelen. Bijvoorbeeld: Onuitstaanbaar Onverklaarde Klachten (OOK), De patiënt met multimorbiditeit en Zorgmijders, of Mijden dokters zorg?
Tijdens de sessie ‘Onuitstaanbaar Onverklaarde Klachten’ wordt de deelnemers een ontwikkelde zoekstrategie geboden, die de oorzaak van moeilijk verklaarbare klachten opspoort. Specifieke trefwoorden in grote medische databanken blijken hierbij de sleutel tot succes. Daarmee wordt tijdens de sessie, aan de hand van casuïstiek, geoefend.

Hoe biedt u maatwerk aan patiënten met multimorbiditeit?Daarover gaat de bijna gelijknamige bijeenkomst, die bijdraagt aan concrete kennis over het verminderen van ziektelast bij het tegelijkertijd dragen van twee of meer chronische ziekten. Ruim zestig procent van de Nederlanders ouder dan 65 jaar heeft hiermee te maken. Maatwerk leveren is noodzakelijk om de kans op multi-problematiek, polyfarmacie en het risico op over- en onderbehandeling te voorkomen. Hoe levert u dat binnen de eigen huisartsenpraktijk met haar korte consulttijden, ziekte-specifieke standaarden en ketenzorgprotocollen? Met meer inhoudelijke kennis over maatwerk en in de praktijk toepasbare oplossingen rondt u deze sessie af.

En dan zijn er de ‘lessen van de straat’ tijdens ‘Zorgmijders, of mijden dokters zorg?’ Deze sessie is gericht op het voorkomen van ‘exclusie van zorg’ bij kwetsbare mensen met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. Maar ook bij patiënten met diabetes en COPD, die zich niet houden aan de protocollen en ‘verdwijnen’ uit de zorggroepen.

Ook uw kennis verrijken?

Het NHG-Congres 2019 belooft een inspirerende dag te worden, met verschillende nationale en internationale sprekers en tientallen workshops, sessies en lezingen. U vindt alle keuzemogelijkheden op de congreswebsite. De dag is erop gericht om niet alleen in theorie complexe zorgvragen de revue te laten passeren, maar juist ook om praktische handvatten, ideeën voor samenwerking en nieuwe inzichten te bieden aan huisartsen die zij vanaf de volgende dag in de eigen praktijk kunnen inzetten. 

 

De inschrijving voor het NHG-Congres 2019 op vrijdag 15 november in Maastricht is onlangs geopend. Het thema is: ‘Relax, het is gewoon complex’ - omgaan met complexe zorgvragen in de dagelijkse praktijk.
Inschrijven kan via www.nhgcongres.nl. NHG-leden krijgen tot en met 15 oktober €100,- korting.