U bent hier

Nieuwe serie patiëntervaringsvideo’s over infectieziekten op Thuisarts.nl

9 oktober, 2019

Hoe is het om een infectieziekte door te maken? Waar loop je als patiënt tegenaan? En wat zijn tips voor mensen die nu met die ziekte te maken krijgen? Samen met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) heeft Thuisarts.nl een nieuwe serie korte video’s gemaakt over verschillende infectieziekten.

In een nieuwe serie video’s vertellen patiënten over hun ervaringen met een infectieziekte en geven deskundigen uitleg en advies. Hoe is het om meningokokkeninfectie te hebben? En wat doe je als je hoort dat je misschien hondsdolheid hebt? In de video’s wordt uitgelegd hoe je een infectieziekte kunt voorkomen.

Begrijpelijke video’s

Met deze video’s kunnen huisartsen en GGD’en nog gerichter voorlichting geven aan patiënten. Zo zorgen we voor begrijpelijke en betrouwbare informatie voor patiënten en hun omgeving. De video’s zijn beschikbaar via de websites Thuisarts.nl en RIVM.nl.

In totaal zijn er nu 171 Thuisarts-films beschikbaar. Binnenkort verschijnen nog nieuwe video’s over onder andere Risicofactoren HVZ en Depressie.

Thema’s

De nieuwe video’s gaan over de volgende onderwerpen: