U bent hier

Op weg naar een rookvrije generatie

2 november, 2015

Drie gezondheidsfondsen, Hartstichting, KWF en Longfonds, zijn vandaag een campagne gestart voor een rookvrije generatie. De campagne onder de titel ‘Op weg naar een rookvrije generatie’ omvat onder meer een tv-commercial en een website.

Kinderen die vanaf 2017 worden geboren, moeten in alle fasen van het opgroeien worden beschermd tegen tabaksrook en tegen de verleidingen om te gaan roken. Burgers, professionals en politici kunnen hun steentje bijdragen met onder meer goed voorbeeldgedrag, rookvrije verenigingen en scholen en maatregelen om kinderen te beschermen.

De weg naar een rookvrije generatie volgt het opgroeiende kind. De prioriteit van maatregelen wordt telkens bepaald door wat nodig is om kinderen die vanaf 2017 worden geboren in elke levensfase te beschermen.

Bijdragen aan een rookvrije campagne

Als lid van de Alliantie Nederland Rookvrij en het Partnership Stop-met-roken onderschrijft het NHG deze actie. Diverse organisaties hebben zich al aangesloten als partner van de rookvrije generatie. Op de website is alle informatie over de rookvrije generatie te vinden en de wijze waarop je daaraan kunt bijdragen: www.rookvrijegeneratie.nl.