U bent hier

Thuisarts.nl geeft adviezen over gezonde leefstijl bij diabetes type 2

29 oktober, 2019

Thuisarts.nl is uitgebreid met informatie over voeding bij diabetes type 2, in samenwerking met Zelfzorg Ondersteund, Arts & Leefstijl, TNO, LUMC, Diabetes Vereniging Nederland en de Nederlandse Diabetes Federatie.

Patiënten die hun diabetes type 2 willen verbeteren met goede voeding en mensen die meer willen weten over een gezonde leefstijl en daar praktische handvatten en advies voor zoeken, kunnen vanaf nu op Thuisarts.nl meer informatie vinden.

Om huisartsen te ondersteunen in een goed advies richting de patiënt, is er nu een module die volledig in het teken staat van diabetes type 2 verbeteren met goede voeding. De betrokken partijen hebben van Thuisarts.nl de centrale plek gemaakt waar zowel patiënten als zorgverleners duidelijke informatie en adviezen kunnen vinden over een gezonde leefstijl. Zo krijgen mensen dezelfde adviezen en uitleg via internet als ze zoeken naar informatie over diabetes type 2 en voeding. De module op Thuisarts.nl bevat veel praktische informatie en adviezen.

Persoonlijk advies

Een gezondere leefstijl is bij iedereen met diabetes type 2 heel belangrijk. Maar wát er anders kan of moet, is niet bij iedereen hetzelfde. Daarom biedt Thuisarts.nl ook informatie over leefstijlprogramma’s en een gezonde leefstijl volhouden. Daarnaast heeft het NHG een nascholing Voeding in de spreekkamer ontwikkeld.