U bent hier

Voorbereidingen Stoptober 2021 gestart

18 juni, 2021

De voorbereidingen voor de achtste editie van de landelijke Stoptober-campagne zijn begonnen. Samen 28 dagen niet roken in oktober. Als zorgprofessional kunt u het verschil maken. Doe mee met het gratis webinar over Stoptober 2021 en bestel de toolkit.

De papieren Stoptober-toolkit met flyers, visitekaartjes en posters is weer gratis te bestellen via de Trimbos-webwinkel. Ook vindt u daar de link naar de digitale bibliotheek. In deze bibliotheek komt binnenkort weer allerlei online promotiemateriaal beschikbaar, zoals een wachtkamerfilmpje.

Als u de papieren Stoptober-toolkit nu bestelt, ontvangt u deze half augustus, ruim vóór de kick-off van de campagne op 2 september 2021. Op 2 september start de inschrijving voor deelnemers aan Stoptober.

Gratis webinar

Wilt u meer weten over hoe u stoppen met roken bespreekbaar kunt maken en Stoptober kunt inzetten? Op donderdag 1 juli 2021 van 15:00-16:15 uur organiseren Stoptober en het Trimbos-instituut een gratis webinar over Stoptober 2021. Sprekers zijn longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker, arts-epidemioloog Esther Croes (Trimbos-instituut), landelijk campagneleider Debbie Prijs (Stoptober) en een ex-roker. In ruim een uur praten zij u bij over Stoptober en hoe u stoppen met roken ter sprake brengt.

Het webinar is als nascholing geaccrediteerd bij het Kwaliteitsregister Stoppen met roken (1 punt). Alleen als u live kijkt, komt u hiervoor in aanmerking.

Meer informatie