U bent hier

Pers

De persvoorlichters van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) staan journalisten en redacteuren graag te woord. U kunt bij ons terecht met huisartsgeneeskundige medisch-inhoudelijke vragen en vragen over standpunten, producten en diensten van het NHG. Sommige vragen worden vaker aan ons gesteld, daarom hebben we deze opgenomen onder aan deze pagina.

Voor telefonisch contact kunt u bellen naar de perslijn van het NHG: 088-506 5678. Wij reageren - tussen 07:00 en 21:00 uur - zo snel mogelijk op uw persvraag. Mocht u ons niet direct aan de lijn krijgen, laat dan een voicemailbericht achter. U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

U kunt uw vraag ook stellen via persvragen@nhg.org. Graag lezen wij in uw e-mail wat uw vraag is en de aanleiding ervan, voor welk medium het is bedoeld, wat de deadline is en wanneer het wordt gepubliceerd/uitgezonden.

Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV)

Voor vragen over belangenbehartiging van de huisarts of randvoorwaarden van het huisartsenvak verwijzen wij graag naar onze zusterorganisatie de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Hier vindt u ook feiten en cijfers over de huisartsenzorg.

InEen

Vragen over de organisatie van en binnen de eerste lijn, waaronder gezondheidscentra, zorggroepen en huisartsenposten kunt u stellen aan InEen.

Veelgestelde vragen door journalisten en redacteuren:

Wij merken dat sommige vragen vaker gesteld worden. Daarom raden wij u aan om eerst bij veelgestelde persvragen te kijken alvorens contact op te nemen met een van de persvoorlichters.