U bent hier

Blended learning Acute Psychiatrie

‘Acute psychiatrie’ is een nieuwe ‘blended learning’ voor huisartsen: e-learning + groepsbijeenkomst. Een zeer compleet en interessant aanbod voor de huisartsen verbonden aan uw huisartsenpost!

Waarom deze blended learning?

De blended learning leert huisartsen alle kennis en vaardigheden die nodig zijn bij de diagnostiek van en het beleid bij acute psychiatrische patiënten op de huisartsenpost of in de dagpraktijk.

In juni 2019 verschijnt bij het NHG een e-learning ‘Acute Psychiatrie’ voor huisartsen. Deze e-learning behandelt meerdere richtlijnen en casuïstiek uit de dagpraktijk en van de huisartsenpost. Voor dit onderwerp is het van belang om te ‘oefenen’. De e-learning is daarom gekoppeld aan een 2 uur durende groepsbijeenkomst waarbij een docent en een acteur aanwezig zijn. Tijdens het rollenspel worden levensechte situaties nagespeeld om huisartsen zo goed mogelijk voor te bereiden. 

Inhoud blended learning:

  • In de e-learning wordt aan de hand van 5 casussen de nodige vakinhoudelijke kennis bijgebracht. De thema’s zijn: de suïcidale patiënt, de geagiteerde verwarde patiënt, de verwarde oudere, de psychotische patiënt en het vermoeden van intoxicatie bij de patiënt. 
    Het doorlopen van de e-learning is een voorwaarde voor deelname aan de groepsbijeenkomst.
  • In de groepsbijeenkomst komt aan bod:
    • Het kennen van de basisattitude van de huisarts ten opzichte van een acute psychiatrische patiënt en van zijn eigen reacties, die kunnen optreden tijdens het hulpverleningsproces.
    • Het aanreiken en oefenen van gesprekstechnieken om in contact te komen met de patiënt.
    • Het kunnen treffen van maatregelen, om de veiligheid van de patiënt én die van zichzelf, te waarborgen in het contact met een patiënt in een psychiatrische crisis.

Praktische informatie:

Doelgroep:

Huisartsen, POH-GGZ en triagisten huisartsenposten/-praktijken.

Accreditatie: 

Voor deze blended learning ontvangt de cursist 4 accreditatiepunten in totaal; 2 uur voor de e-learning en 2 uur voor de groepsbijeenkomst.

Kosten:

De prijs voor het pakket van de e-learning en de groepsgewijze training: € 840,- o.b.v. 10 deelnemers, de kosten voor 11e - 14e deelnemer zijn €49,- per deelnemer. Voor de acteur komt er 325,- bij.

Beschikbaar vanaf 1 september 2019

Het is mogelijk om deze blended learning op te nemen in uw scholingsprogramma vanaf 1 september 2019.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther Kersbergen via e.kersbergen-brak@nhg.org of bellen met 088 5065619.