U bent hier

EKC-vervolgcursus Dynamiek in teams en groepen

Opzet EKC-vervolgcursus Dynamiek in teams en groepen

Wat gebeurt er allemaal in de groep waarmee je werkt? Waar we te maken hebben met groepen, hebben we te maken met dynamiek. Dat kan leuk zijn, maar is soms ook best moeilijk te hanteren. Hoe gaat het in jouw toetsgroep? En in jouw praktijkteam? Sommige teams werken in flow, zijn effectief en aangenaam. In sommige toetsgroepen leer je meer dan waar dan ook. In veel groepen is de situatie echter minder optimaal.

De groepsdynamica biedt veel inzichten in hoe groepen en teams prettig en effectief kunnen zijn of worden, en wat er verstorend kan zijn. Het maakt uit in welke fase een groep zich bevindt, of de groep al een tijd bij elkaar is, of dat er wisselingen zijn. De theorie geeft inzicht in het belang van “storm” (onrust, wrijving) in de groep en wat een streven naar harmonie oplevert.

Mocht er wel wat te verbeteren zijn in jouw groepen: Interveniëren in de groepsdynamiek vraagt soms lef, én kan veel opleveren. 

Programma

In deze cursus leer je meer over groepsprocessen en groepsdynamiek en de ontwikkeling van een groep in de tijd. We gaan deze inzichten naar jouw praktijk vertalen en oefenen met interventies. Na afloop heb je meer inzicht en overzicht én zullen jouw vaardigheden om de dynamiek in een groep te hanteren zijn toegenomen.

Waarom deelnemen?

  • Als je meer wilt weten over groepsdynamiek
  • Als je graag het functioneren van je (toets)groep of team positief zou willen kunnen beïnvloeden

Wat is een EKC-vervolgcursus?

De aanwezigheid van een Erkend Kwaliteits Consulent is een van de voorwaarden voor het accrediteren van nascholingsactiviteiten in huisarts-toetsgroepen. Om EKC te worden moet je de EKC-basiscursus gedaan hebben. Na 5 jaar kun je je als EKC laten herregistreren als je 20 uur scholing hebt gevolgd op het gebied van onderwijs/kwaliteitsbeleid maken of het organiseren van nascholing of kwaliteitsprojecten. 

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursussen in samenwerking met LINKH of een regionale partner. Kijk hier voor het actuele aanbod.

Docent

De cursus wordt verzorgd door een expert op het gebied van teamcoaching

Wat zijn de kosten?

Kosten voor regionale partners: kijk hier.

Aanmelden?

Via de regionale partner/LINKH. (zie voor LINKH: www.linkh.nl)

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Marie-Louise Jansen, tel. 088 - 506 56 16
Voor organisatorische informatie: Sylvia Vroman,  tel. 088 - 506 56 25

Annuleringsvoorwaarden

Na ondertekening van de offerte kan tot 2 weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Binnen 2 weken tot 1 week voor aanvang wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen een week voor de geplande startdatum wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 4 uur. Kijk voor de actuele gegevens in de nascholingsagenda op www.nhg.org.