U bent hier

NHG StiP-cursus: Bespreken van het Individueel Functioneren huisarts

Wat is een StiP-cursus

De cursussen ‘Standaard in de Praktijk’ zijn actuele en onafhankelijke nascholingen voor groepen van 10-18 huisartsen met of zonder praktijkmedewerkers over actuele onderwerpen of standaarden in de huisartsenpraktijk. Daarin komt met name de praktische toepasbaarheid in de huisartsenpraktijk aan de orde.

Waarom deelnemen?

Hoe houd je zicht op een verantwoorde zorgverlening in de praktijk en de hagro? Wanneer is er sprake van een structureel probleem? Hoe neem je verantwoordelijkheid voor het signaleren en zo mogelijk oplossen ervan?

Het bespreekbaar maken van het individueel functioneren of dat van een collega blijkt vaak een lastige zaak. Als er in de samenwerking met collega’s een veilig klimaat is en een open communicatie, komt dit de patiëntveiligheid en ook het werkplezier ten goede. Tijdens deze cursus krijgt u handvatten om het gesprek aan te gaan met een collega over het individueel functioneren.

Opzet StiP-cursus: Bespreken van het individeel functioneren huisarts

Het doel van dit programma is een antwoord te vinden op vragen als: Hoe krijg ik zicht op mijn eigen en andermans functioneren? Welke competenties spelen hier een rol? Hoe spreek ik een collega aan? Welke mogelijkheden zijn er bij vermeend disfunctioneren?

Het programma stimuleert de deelnemers om met praktische voornemens naar huis te gaan.

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursus in samenwerking met een regionale partner en/of incompany. Wilt u uw interesse aangeven of informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio, neem dan contact op met Sylvia Vroman.

Wilt u weten of deze cursus binnenkort plaats gaat vinden? Kijk voor het actuele aanbod in onze agenda.

Docent

De cursus wordt verzorgd door een expert op het gebied van supervisie, intervisie en coaching.

Wat zijn de kosten?

Kosten voor regionale partners: kijk hier

Richtprijs voor cursisten: € 152,- per deelnemer.

Aanmelden?

Via de regionale partner of via onze agenda.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Marie-Louise Jansen, tel. 088 - 506 56 16.
Voor organisatorische informatie: Sylvia Vroman, tel. 088 - 506 56 25.

Annuleringsvoorwaarden:

Na ondertekening van de offerte kan tot 2 weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Binnen 2 weken tot 1 week voor aanvang wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen een week voor geplande startdatum wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend.

NB: let op dat ook de cursuslocatie tot twee weken voor de cursusdatum geannuleerd kan worden.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 4 uur.