U bent hier

NHG StiP-cursus Diabetes Jaargesprek

NHG-StiP cursus Persoonsgerichte Diabeteszorg: van jaarcontrole naar jaargesprek

Diabeteszorg vraagt naast een protocollaire aanpak ook aandacht voor de persoon met diabetes: zijn of haar wensen, mogelijkheden, denkbeelden over diabetes, sociale steun enzovoorts. Van al deze aspecten staat vast dat ze een beslissende rol spelen in de wijze waarop iemand met de diabetes omgaat. Praten over zelfmanagement zonder te praten over de context heeft weinig zin. (zie Rutten G. et al. NtvG 2016; 160(37)D342

De jaarcontrole wordt een jaargesprek en dit vraagt om een andere manier van werken. Het gespreksmodel faciliteert om de wensen en mogelijkheden van patiënt in zijn eigen context op tafel te krijgen. Juíst de huisartsen die bij de klassieke ‘jaarcontrole’ hun toegevoegde waarde niet meer zien, zullen  die meerwaarde weer ervaren tijdens het voeren van dit gesprek. Het biedt een uitgelezen mogelijkheid om persoonlijke, integrale en continue zorg te verlenen.  Luisteren wordt weer belangrijker dan afvinken.

Het NHG organiseert deze nascholing van een dagdeel waarin u de achtergronden en opbouw van het gespreksmodel leert kennen en actief oefent met het voeren van een jaargesprek. 

Wie moderne persoonsgerichte diabeteszorg wil verlenen mag deze nascholing niet missen.

Ook is het mogelijk om voor andere beroepsgroepen dan artsen en praktijkondersteuners een informatieve workshop over dit onderwerp te organiseren van maximaal 5 kwartier.

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursus in samenwerking met een regionale partner en/of met open inschrijving. Op dit moment is er nog geen open inschrijving ingepland. U kunt de cursus al wel organiseren op uw eigen locatie (incompany) of uw regionale schollingsaanbieder vragen deze cursus in te plannen.

Wilt u informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio, neem dan contact op met Yvonne Klapdoor.

Docent

De cursus wordt verzorgd door een kaderhuisarts Diabetes.

Wat zijn de kosten?

Kosten voor regionale partner       
Open inschrijving

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Marie-Louise Jansen, tel. 088 - 506 56 16
Voor organisatorische informatie: Yvonne Klapdoor, tel. 088 - 506 56 20

Annuleringsvoorwaarden:

Na ondertekening van de offerte kan tot 2 weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Binnen 2 weken tot 1 week voor aanvang wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen een week voor geplande startdatum wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 4 uur.