U bent hier

NHG StiP-cursus Polyfarmacie (voor HA en POH)

Wat is een StiP-cursus?

De cursussen ‘Standaard in de Praktijk’ zijn actuele en onafhankelijke nascholingen voor groepen van 10-18 huisartsen met of zonder praktijkmedewerkers over actuele onderwerpen of standaarden in de huisartsenpraktijk. Daarin komt met name de praktische toepasbaarheid in de huisartsenpraktijk aan de orde.

Opzet van de StiP-cursus Polyfarmacie

Hoe ouder de patiënt des te groter de kans dat deze meerdere medicijnen tegelijkertijd gebruikt. Dankzij de vergrijzing van de samenleving zal polyfarmacie in de toekomst steeds meer voorkomen in de huisartsenpraktijk. Hierdoor zal ook de kans op problemen bij therapietrouw en fouten bij het voorschrijven toe gaan nemen. Hierdoor kan de kwaliteit van de zorg in gevaar komen. Reden genoeg om hier aandacht aan te besteden in een nascholing. In deze nascholing wordt aandacht besteed aan de knelpunten rond polyfarmacie en het opzetten van polyfarmaciebesprekingen in de eigen praktijk.  

 Programma van de cursus:

  • Inleiding over de problemen bij polyfarmacie.
  • Probleemanalyse van de eigen praktijksituatie.
  • Het maken van een concreet plan voor de eigen praktijk.

Waarom deelnemen?

  • Ik zie polyfarmacie een steeds groter probleem worden.
  • Ik wil een beleid maken op dit vlak voor mijn eigen praktijk.

Docent

De cursus wordt verzorgd door een expert op het gebied van polyfarmacie.

Waar en wanneer?

Het NHG organiseert deze cursus in samenwerking met een regionale partner en/of met open inschrijving. Deze cursus staat op dit moment niet gepland. Wilt u zich laten plaatsen op de wachtlijst of informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio, neem dan contact op met Sylvia Vroman.

Kosten

Kosten voor regionale partners/opdrachtgevers: kijk hier

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie:
Voor organisatorische informatie: Sylvia Vroman, tel: 088 - 506 56 25

Annuleringsvoorwaarden:

Na ondertekening van de offerte kan tot 2 weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Binnen 2 weken tot 1 week voor aanvang wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen een week voor geplande startdatum wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend.

NB: let op dat ook de cursuslocatie tot twee weken voor de cursusdatum geannuleerd kan worden.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 4 uur.