U bent hier

NHG StiP-cursus VIM: starten met VIM

Wat is een StiP-cursus

De cursussen ‘Standaard in de Praktijk’ zijn actuele en onafhankelijke nascholingen van een dagdeel voor groepen van 10-18 huisartsen met of zonder praktijkmedewerkers over actuele onderwerpen of standaarden in de huisartsenpraktijk. Daarin komt met name de praktische toepasbaarheid in de huisartsenpraktijk aan de orde.

Waarom een STiP-cursus

Literatuur wijst uit dat vermijdbaar handelen in de gezondheidszorg veel schade veroorzaakt. Achteraf blijkt dat maatregelen de schade hadden kunnen voorkomen. ‘Veilig Incident melden’ (VIM) betekent dat u met een veilig gevoel kunt melden wat er misgaat, zonder dat dit leidt tot individuele maatregelen. Daarvoor is een veilig klimaat in de samenwerking met collega’s een voorwaarde. Melding van incidenten is nuttig, omdat een vroegtijdige onderkenning van vermijdbare fouten grotere incidenten of zelfs calamiteiten kan voorkomen. Dit komt de patiëntveiligheid en daarmee het werkplezier ten goede.

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursus in samenwerking met een regionale partner en/of met open inschrijving. Wilt u zich laten plaatsen op de wachtlijst of informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio, neem dan contact op met Sylvia Vroman.

Kijk voor de actuele gegevens in de nascholingsagenda.

Docent

De cursus wordt verzorgd door een expert op het gebied van Veilig Incident Melden.

Wat zijn de kosten?

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Zineb El Hamidi, wetenschappelijk medewerker NHG-Nascholing: z.elhamidi@nhg.org 088 - 506 56 32. 

Voor organisatorische informatie: Sylvia Vroman, secretaresse: s.vroman@nhg.org, of tel. 088 - 506 56 25.

Annuleringsvoorwaarden

Na ondertekening van de offerte kan, bij onvoldoende aanmeldingen, tot twee weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering binnen de termijn van twee weken tot één week voor aanvang van de cursus wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen één week voor aanvang van de cursus wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 4 uur.