U bent hier

NHG StiP-cursus VIM: verdieping in VIM-analyse

Wat is een StiP-cursus

De cursussen ‘Standaard in de Praktijk’ zijn actuele en onafhankelijke nascholingen van een dagdeel voor groepen van 10-18 huisartsen met of zonder praktijkmedewerkers over actuele onderwerpen of standaarden in de huisartsenpraktijk. Daarin komt met name de praktische toepasbaarheid in de huisartsenpraktijk aan de orde.

Waarom een STiP-cursus

In de cursus Starten met Veilig Incident Melden (VIM) hebben de deelnemers kennis kunnen maken met de methode VIM. Dat betekent dat u met een veilig gevoel kunt melden wat er misgaat, zonder dat dit leidt tot individuele maatregelen. Daarvoor is een veilig klimaat in de samenwerking met collega’s een voorwaarde.  De verdiepingscursus is bedoeld voor deelnemers die al enige ervaring hebben opgebouwd met de VIM-methode, maar zich willen bekwamen in de analyse van incidenten. De deelnemers kunnen oefenen met (zelf ingebrachte) voorbeelden en zo ervaring opdoen met diverse analysemethoden.

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursus in samenwerking met een regionale partner en/of met open inschrijving. Deze cursus staat op dit moment niet gepland. Wilt u zich laten plaatsen op de wachtlijst of informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio, neem dan contact op met Sylvia Vroman.

Kijk voor de actuele gegevens in de nascholingsagenda.

Docent

De cursus wordt verzorgd door een expert op het gebied van verdieping in VIM-analyse.

Wat zijn de kosten?

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Michael Kijser, wetenschappelijk medewerker, NHG-sectie Scholing:M.Kijser@nhg.org

Voor organisatorische informatie: Sylvia Vroman, secretaresse: s.vroman@nhg.org of tel. 088 - 506 56 25

Annuleringsvoorwaarden

Na ondertekening van de offerte kan, bij onvoldoende aanmeldingen, tot twee weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering binnen de termijn van twee weken tot één week voor aanvang van de cursus wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen één week voor aanvang van de cursus wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 4 uur.