U bent hier

NHG StiP-Cursus Borstkanker en de rol van de huisarts

Wat is een StiP-cursus

De cursussen ‘Standaard in de Praktijk’ zijn actuele en onafhankelijke nascholingen van een dagdeel voor groepen van 10-18 huisartsen met of zonder praktijkmedewerkers over actuele onderwerpen of standaarden in de huisartsenpraktijk. Daarin komt met name de praktische toepasbaarheid in de huisartsenpraktijk aan de orde.

Waarom een StiP-cursus over borstkanker?

In Nederland heeft een vrouw een kans van een op negen om in haar leven borstkanker te krijgen. Daarmee is het de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen. Na verwijzing door de huisarts wordt de patiënt behandeld in de 2e lijn. Wat is de rol van de huisarts in deze behandelfase? Met welke keuzes en dilemma’s krijgt de patiënt te maken? Ook wordt stilgestaan bij de zorg die nodig is na de behandeling. Hoe is de communicatie met het ziekenhuis na de behandeling en waarvoor verwijst u een patient tussentijds terug? In deze STiP cursus wordt u op de hoogte gebracht van de huidige stand van zaken en staat u stil bij de mogelijkheden die u heeft om zorg op maat te leveren aan de patiënt en de familie.

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursus in samenwerking met een regionale partner en/of met open inschrijving. Wilt u zich laten plaatsen op de wachtlijst of informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio, neem dan contact op met Yvonne Klapdoor.

Kijk voor de actuele gegevens in de nascholingsagenda.

Docent

De cursus wordt verzorgd door een expert op het gebied van borstkanker in de huisartsenzorg.

Wat zijn de kosten?

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Marie-Louise Jansen, ml.jansen@nhg.org, tel 088 - 506 56 16. Voor organisatorische informatie: Yvonne Klapdoor, tel. 088 - 506 56 20.

Annuleringsvoorwaarden

Na ondertekening van de offerte kan, bij onvoldoende aanmeldingen, tot twee weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering binnen de termijn van twee weken tot één week voor aanvang van de cursus wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen één week voor aanvang van de cursus wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 4 uur.