U bent hier

NHG StiP-cursus Depressie

Waarom een StiP-cursus Depressie?

In elke normpraktijk worden ongeveer 16 nieuwe patiënten met een depressie gezien. Na afloop van de cursus zijn de deelnemers op de hoogte van de recente NHG-Standaard Depressie. De deelnemers hebben inzicht gekregen in de wetenschappelijke onderbouwing van de standaard. De diagnostiek en hulpmiddelen daarbij worden uitgebreid behandeld  Daarnaast hebben de deelnemers ervaring opgedaan in gespreksvoering met patiënten die klachten presenteren op het gebied van depressie. De deelnemers gaan naar huis met een concreet plan voor implementatie van de standaard in hun eigen praktijk.

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursus in samenwerking met een regionale partner en/of met open inschrijving. Deze cursus staat op dit moment niet gepland. Wilt u zich laten plaatsen op de wachtlijst of informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio, neem dan contact op met Tessa Vocke.

Kijk voor de actuele gegevens in de nascholingsagenda op www.nhg.org.

Docent

De cursus wordt verzorgd door een expert op het gebied van Depressie en angststoornissen, doorgaans een lid van de NHG expertgroep PsyHag.

Wat zijn de kosten?

Kosten voor regionale partners/opdrachtgevers: kijk hier.

Aanmelden?

  • Via website van de regionale partner
  • Open inschrijving: Deze cursus staat op dit moment niet gepland. Wilt u zich laten plaatsen op de wachtlijst of informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio, neem dan contact op met Tessa Vocke.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Esther Kersbergen, tel. 088 - 506 56 19
Voor organisatorische informatie: Tessa Vocke, tel. 088 - 506 56 24

Annuleringsvoorwaarden:

Na ondertekening van de offerte kan, bij onvoldoende aanmeldingen, tot twee weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering binnen de termijn van twee weken tot één week voor aanvang van de cursus wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen één week voor aanvang van de cursus wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend.

Accreditatie

De dagdeel cursus is geaccrediteerd voor 4 uur. De verkorte cursus is geaccrediteerd voor 2 uur. De StiP cursus depressie in combinatie met de StiP cursus Angst wordt in totaal geaccrediteerd voor 4 uur. 

Wat is een StiP-cursus

De cursussen ‘Standaard in de Praktijk’ zijn actuele en onafhankelijke nascholingen voor groepen van 10-18 huisartsen met of zonder praktijkmedewerkers over actuele onderwerpen of standaarden in de huisartsenpraktijk. Daarin komt met name de praktische toepasbaarheid in de huisartsenpraktijk aan de orde. De cursus duurt in principe een dagdeel, maar kan worden ingekort naar 2 uur en met een andere StiP cursus (i.c. StiP cursus Angst en angststoornissen) worden gecombineerd op een dagdeel.