U bent hier

NHG StiP-cursus Dermatologie

Wat is een StiP-cursus?

De cursussen 'Standaard in de Praktijk’ zijn actuele en onafhankelijke nascholingen voor groepen van 10-18 huisartsen met of zonder praktijkmedewerkers over actuele onderwerpen of standaarden in de huisartsenpraktijk. Daarin komt met name de praktische toepasbaarheid in de huisartsenpraktijk aan de orde.

Waarom een StiP-cursus Dermatologie

Hoewel dermatologie in de basisopleiding tot de ‘kleine specialismen’ gerekend wordt, is het in de huisartsenpraktijk een belangrijk onderdeel. In deze StiP-cursus komen juist die typische huisartsgeneeskundige huidziekten aan de orde. Met behulp van onder andere een huidgeneeskundige fotoquiz krijgt de deelnemer de mogelijkheid zijn/haar kennis over de NHG-Standaarden Constitutioneel eczeem, Dermatomycose en Psoriasis bij te spijkeren. Maar ook de diagnostiek en behandeling van een aantal andere typische huisartsgeneeskundige huidziekten aan de orde komen. De deelnemers krijgen tijdens de cursus bovendien degelegenheid hun vaardigheden bij het nemen van (excisie-) biopten trainen.

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursus in samenwerking met een regionale partner en/of met open inschrijving. Deze cursus staat op dit moment niet gepland. Wilt u zich laten plaatsen op de wachtlijst of informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio, neem dan contact op met Yvonne Klapdoor, Office Manager NHG-Scholing.

Kijk voor de actuele gegevens in de nascholingsagenda op www.nhg.org

Docent

De cursus wordt verzorgd door een huisartsgeneeskundig expert op het gebied van huidziekten.

Wat zijn de kosten?

Kosten voor regionale partner
Open inschrijving

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Michael Kijser, wetenschappelijk medewerker, NHG - Nascholing.
Voor organisatorische informatie: Yvonne Klapdoor, officemanager of tel. 030 282 3526.

Annuleringsvoorwaarden:

Na ondertekening van de offerte kan, bij onvoldoende aanmeldingen, tot twee weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering binnen de termijn van twee weken tot één week voor aanvang van de cursus wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen één week voor aanvang van de cursus wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 2 uur.