U bent hier

NHG StiP-cursus Het gebruik van eHealth in de praktijk

Wat is een STiP-cursus

De cursussen ‘Standaard in de Praktijk’ zijn actuele en onafhankelijke nascholingen van een dagdeel voor groepen van 10-18 huisartsen met of zonder praktijkmedewerkers over actuele onderwerpen of standaarden in de huisartsenpraktijk. Daarin komt met name de praktische toepasbaarheid in de huisartsenpraktijk aan de orde.

Waarom een Stip-cursus over het gebruik van eHealth in de praktijk?

Er zijn steeds meer mogelijkheden om de communicatie tussen huisarts(praktijk) en patiënten digitaal vorm te geven. Onder de noemer ‘eHealth’ zijn er allerlei oplossingen denkbaar, zoals het e-consult, online afspraken maken, het digitaal aanvragen van herhaalrecepten en mogelijk ook het inzien van digitale dossiers door de patiënt. In deze cursus wordt u vertrouwd gemaakt met deze mogelijkheden en krijgt u praktische tips aangereikt om er zelf mee aan de slag te gaan.

In deze cursus komen de volgende vragen aan bod:

  • eHealth, wat is er op de markt, hoe ziet de markt er uit? Wat verwacht de online actieve patient van zijn zorgverleners? Welke mogelijkheden heeft de huisartsenpraktijk?
  • kiezen voor eHealth, met welke argumenten? Waarom wordt het aangejaagd?
  • de (niet zo verre) toekomst van eHealth. Wie is de eigenaar van welke medische data?

Na afloop van de cursus

  • Kent de deelnemer het doel en nut van verschillende eHealth toepassingen
  • Heeft de deelnemer praktische tips om zelf een van de toepassingen in de praktijk in te gaan voeren
  • Heeft de deelnemer kennis van de juridische, technische en organisatorische voorwaarden om de toepassingen op een goede manier in de praktijk toe te passen

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursussen in samenwerking met een regionale partner en/of met open inschrijving. Wilt u zich laten plaatsen op de wachtlijst of informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio, neem dan contact op met Tessa Vocke.

Kijk voor de actuele gegevens in de nascholingsagenda.

Docent

De cursus wordt verzorgd door een ervaren expert op het gebied van eHealth.

Wat zijn de kosten? 

Kosten voor regionale partner

Open inschrijving

Aanmelden?

  • Via website van de regionale partner
  • Open inschrijving: Deze cursus staat op dit moment niet gepland. Wilt u zich laten plaatsen op de wachtlijst of informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio, neem dan contact op met Tessa Vocke.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie:
Voor organisatorische informatie: Tessa Vocke, tel. 088 - 506 56 24.

Annuleringsvoorwaarden:

Na ondertekening van de offerte kan tot 2 weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Binnen 2 weken tot 1 week voor aanvang wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen een week voor geplande startdatum wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend.

NB: let op dat ook de cursuslocatie tot twee weken voor de cursusdatum geannuleerd kan worden.

Accreditatie:

De cursus is geaccrediteerd voor 4 uur