U bent hier

NHG StiP-cursus Hoofdpijn

Wat is een StiP-cursus

De cursussen ‘Standaard in de Praktijk’ zijn actuele en onafhankelijke nascholingen voor groepen van 10-18 huisartsen met of zonder praktijkmedewerkers over actuele onderwerpen of standaarden in de huisartsenpraktijk. Daarin komt met name de praktische toepasbaarheid in de huisartsenpraktijk aan de orde.

Waarom een StiP-cursus Hoofdpijn?

De nieuwe NHG-Standaard Hoofdpijn omvat de meest recente richtlijnen voor de diagnostiek, behandeling en begeleiding van kinderen en volwassenen met hoofdpijn zoals spanningshoofdpijn, migraine, medicatie overgebruikshoofdpijn en clusterhoofdpijn. De deelnemer krijgt de gelegenheid te oefenen met de instructie van het hoofdpijndagboek en maakt kennis met de aanpak van hoofdpijn als somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klacht (SOLK). De deelnemer gaat naar huis met praktische tips en concrete plannen.

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursus in samenwerking met een regionale partner en/of met open inschrijving. Deze cursus staat op dit moment niet gepland. Wilt u zich laten plaatsen op de wachtlijst of informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio, neem dan contact op met Tessa Vocke.

Kijk voor de actuele gegevens in de nascholingsagenda op www.nhg.org

Docent

De cursus wordt verzorgd door een expert op dit gebied

Wat zijn de kosten?

Kosten voor regionale partner

Open inschrijving

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Bas Spelberg, tel. 039-282 3500

Voor organisatorische informatie: Tessa Vocke, tel. 030 282 3559

Annuleringsvoorwaarden:

Na ondertekening van de offerte kan, bij onvoldoende aanmeldingen, tot twee weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering binnen de termijn van twee weken tot één week voor aanvang van de cursus wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen één week voor aanvang van de cursus wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 2 uur.