U bent hier

NHG StiP-cursus Maagklachten

Wat is een StiP-cursus

De cursussen ‘Standaard in de Praktijk’ zijn actuele en onafhankelijke nascholingen voor groepen van 10-18 huisartsen met of zonder praktijkmedewerkers over actuele onderwerpen of standaarden in de huisartsenpraktijk. Daarin komt met name de praktische toepasbaarheid in de huisartsenpraktijk aan de orde.

Waarom een StiP-cursus Maagklachten

De NHG-Standaard Maagklachten geeft richtlijnen voor de diagnostiek en behandeling van maagklachten bij volwassenen. Maar ook preventie van chronische gebruik van maagzuurremmers komt aan de orde. Chronisch gebruik van maagzuurremmers onttrekt zich vaak aan het zicht van de huisarts en kan worden voorkomen door het opstellen en implementeren van een protocol voor herhalingsreceptuur en door een periodieke beoordeling van de indicatie van chronisch zuurremmer gebruik (desgewenst in samenwerking met de apotheker) en het aanbieden van een afbouwstrategie. Daarnaast worden richtlijnen gegeven voor preventie van maagcomplicaties bij NSAID-gebruik. Tijdens de cursus komen tips en trucs aan de orde om in de eigen praktijk te kijken hoe deze richtlijnen geïmplementeerd kunnen worden. 

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursus in samenwerking met een regionale partner en/of met open inschrijving. Deze cursus staat op dit moment niet gepland. Wilt u zich laten plaatsen op de wachtlijst of informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio, neem dan contact op met Yvonne Klapdoor.

Kijk voor de actuele gegevens in de nascholingsagenda op www.nhg.org

Docent

De cursus wordt verzorgd door een huisartsgeneeskundig expert op dit gebied.

Wat zijn de kosten?

Kosten voor regionale partner
Open inschrijving

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Michael Kijser, wetenschappelijk medewerker NHG-Nascholing: M.Kijser@nhg.org.
Voor organisatorische informatie: Yvonne Klapdoor, officemanager: y.klapdoor@nhg.org of tel. 088 - 506 56 20.

Annuleringsvoorwaarden:

Na ondertekening van de offerte kan, bij onvoldoende aanmeldingen, tot twee weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering binnen de termijn van twee weken tot één week voor aanvang van de cursus wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen één week voor aanvang van de cursus wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 2 uur.