U bent hier

NHG StiP-cursus Palliatieve sedatie en Euthanasie

Wat is een StiP-cursus

De cursussen ‘Standaard in de Praktijk’ zijn actuele en onafhankelijke nascholingen voor groepen van 10-18 huisartsen met of zonder praktijkmedewerkers over actuele onderwerpen of standaarden in de huisartsenpraktijk. Daarin komt met name de praktische toepasbaarheid in de huisartsenpraktijk aan de orde.

Waarom een StiP-cursus Palliatieve sedatie en Euthanasie?

Het begeleiden van een patiënt op weg naar diens levenseinde is een belangrijke taak van de huisarts. Vandaar ook dat er de laatste jaren ter ondersteuning hiervan diverse richtlijnen en hulpmiddelen zijn ontwikkeld. De StiP-cursus Palliatieve sedatie en Euthanasie is een praktische ondersteuning voor de huisartsen, die de kwaliteit van hun palliatieve zorg op peil willen houden.    

Na afloop van de cursus kent de deelnemer de meest recente richtlijnen rond palliatieve sedatie en euthanasie. De deelnemer kan de handelingen rond euthanasie ‘lege artis’ uitvoeren en eigen ethische waarden en grenzen adequaat hanteren. De deelnemer is zich bovendien bewust van zijn houding ten opzichte van medisch ethische aspecten van palliatieve sedatie en euthanasie.

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursus in samenwerking met een regionale partner en/of met open inschrijving. Wilt u informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio, neem dan contact op met Yvonne Klapdoor.

Kijk voor de actuele gegevens in de nascholingsagenda op www.nhg.org

Docent

De cursus wordt verzorgd door een expert op het gebied van Palliatieve zorg.

Wat zijn de kosten?

Kosten voor regionale partner

Open inschrijving

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie:
Voor organisatorische informatie: Yvonne Klapdoor, tel. 088 - 506 56 20

Annuleringsvoorwaarden:

Na ondertekening van de offerte kan, bij onvoldoende aanmeldingen, tot twee weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering binnen de termijn van twee weken tot één week voor aanvang van de cursus wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen één week voor aanvang van de cursus wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 4 uur.