U bent hier

NHG StiP-cursus SOLK

StiP Cursus SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten)

Wat is een StiP-cursus

De cursussen ‘Standaard in de Praktijk’ zijn actuele en onafhankelijke nascholingen voor groepen van 10-18 huisartsen met of zonder praktijkmedewerkers over actuele onderwerpen of standaarden in de huisartsenpraktijk. Daarin komt met name de praktische toepasbaarheid in de huisartsenpraktijk aan de orde.

Waarom een StiP-cursus SOLK?

Nogal wat huisartsen ervaren problemen bij het begeleiden van patiënten met onverklaarde lichamelijke klachten. Die vormen 20-50% van de problematiek waarmee patiënten hun huisarts bezoeken (gekoppeld aan b.v. lage rugpijn, epicondylitis, prikkelbare darmsyndroom). Dat kost de huisarts veel tijd en energie. Er is steeds meer bewijs dat het toepassen van cognitiefgedrags-therapeutische technieken het klinisch beloop van deze klachten kan verbeteren, ook als de huisarts deze technieken toepast. Deze StiP-cursus is een verkorte vorm van de uitgebreide NHG-cursus CGT. U maakt kennis met de basisprincipes en –technieken van CGT en oefent hiermee. Na afloop van de cursus heeft u een aantal concrete handvatten waarmee u deze groep patiënten op een effectieve manier kunt benaderen.

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursus in samenwerking met een regionale partner en/of met open inschrijving. Kijk voor de actuele gegevens in de nascholingsagenda op www.nhg.org

Wilt u informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio, neem dan contact op met Tessa Vocke.

Docent

De cursus wordt verzorgd door een expert op het gebied van Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten.

Wat zijn de kosten?

Kosten voor regionale partner       
Open inschrijving

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Esther Kersbergen, tel. 088 - 506 56 19
Voor organisatorische informatie: Tessa Vocke, tel. 088 - 506 56 24

Annuleringsvoorwaarden:

Na ondertekening van de offerte kan, bij onvoldoende aanmeldingen, tot twee weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering binnen de termijn van twee weken tot één week voor aanvang van de cursus wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen één week voor aanvang van de cursus wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 4 uur.