U bent hier

StiP Cursus Verdieping in VIM-analyse (praktijkondersteuning)

Wat is een StiP cursus

De cursussen ‘Standaard in de Praktijk’ zijn actuele en onafhankelijke nascholingen van een dagdeel voor groepen van 10-18 huisartsen met of zonder praktijkmedewerkers over actuele onderwerpen of standaarden in de huisartsenpraktijk . Daarin komt met name de praktische toepasbaarheid in de huisartsenpraktijk aan de orde.

Waarom een STiPcursus

In de cursus Starten met Veilig Incident Melden (VIM) hebben  de deelnemers kennis kunnen maken met de methode VIM. Dat betekent dat u met een veilig gevoel kunt melden wat er misgaat, zonder dat dit leidt tot individuele maatregelen. Daarvoor is een veilig klimaat in de samenwerking met collega’s een voorwaarde.  De verdiepingscursus is bedoeld voor deelnemers die al enige ervaring hebben opgebouwd met de VIM-methode, maar zich willen bekwamen in de analyse van incidenten. De deelnemers kunnen oefenen met (zelf ingebrachte) voorbeelden en zo ervaring opdoen met diverse analysemethoden.

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursussen in samenwerking met een regionale partner en/of met open inschrijving. Kijk voor het actuele aanbod op agenda.

Docent

De cursus wordt verzorgd door een expert op het gebied van verdieping in VIM-analyse.

Wat zijn de kosten?

Aanmelden?

  • Via website van de regionale partner
  • Open inschrijving: Deze cursus staat op dit moment niet gepland. Wilt u zich laten plaatsen op de wachtlijst of informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio, neem dan contact op met Tessa Vocke.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Bas Spelberg, b.spelberg@nhg.org, tel 030 282 3500 Voor organisatorische informatie: Tessa Vocke, tel. 030 282 3559

Annuleringsvoorwaarden

Na ondertekening van de offerte door de regionale partner kan tot vier weken voor aanvang kosteloos worden geannuleerd. Binnen vier weken wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering tot drie weken voor aanvang van de cursus betaalt u bij open inschrijving  € 30 administratiekosten, na deze datum betaalt u de volledige cursuskosten

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 4 uur.

Kijk voor de actuele gegevens in de nascholingsagenda.