U bent hier

NHG StiP-cursus Verrichtingen in de huisartsenpraktijk 1 - Injectietechnieken

Wat is een StiP-cursus

De cursussen ‘Standaard in de Praktijk’ zijn actuele en onafhankelijke nascholingen voor groepen van 10-18 huisartsen met of zonder praktijkmedewerkers over actuele onderwerpen of standaarden in de huisartsenpraktijk. Daarin komt met name de praktische toepasbaarheid in de huisartsenpraktijk aan de orde. 

Waarom een StiP-cursus over injectietechnieken?

Na het verschijnen van het Handboek Verrichtingen in de huisartsenpraktijk blijkt er behoefte te zijn aan het oefenen met deze verrichtingen alvorens ze in de eigen praktijk uit te kunnen voeren. Deze praktische cursus biedt u daartoe de mogelijkheid.
Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan het lichamelijk onderzoek en de indicatiestelling van onderstaande verrichtingen. Daarna gaat u de verrichting oefenen op fantomen onder begeleiding van ervaren docenten.

  • Injectietechnieken schouder: Subacromiaal en Intra-articulair
  • Injectietechnieken hand/pols: Morbus de Quervain, CarpaalTunnelSyndroom, Trigger finger
  • Injectietechniek knie
  • Injectietechniek Trochantair pijnsyndroom

Doelgroep

De cursus is bestemd voor huisartsen.

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursus in samenwerking met een regionale partner en/of met open inschrijving. Wilt u informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio of zich laten plaatsen op de wachtlijst (open inschrijving), neem dan contact op met Yvonne Klapdoor. Kijk voor de actuele gegevens in de nascholingsagenda.

Docent

De cursus wordt verzorgd door een expert op het gebied van injectietechnieken.

Wat zijn de kosten?

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 4 uur.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Marie-Louise Jansen, tel 088 - 506 56 16
Voor organisatorische informatie: Yvonne Klapdoor tel. 088 - 506 56 20.

Annuleringsvoorwaarden

Na ondertekening van de offerte kan, bij onvoldoende aanmeldingen, tot twee weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering binnen de termijn van twee weken tot één week voor aanvang van de cursus wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen één week voor aanvang van de cursus wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend.