U bent hier

Thuisarts.nl

Thuisarts.nl is dé website waar alle publieks- en patiënteninformatie van het NHG is verzameld. Thuisarts.nl is er voor alle patiënten, gezond of ziek. Maar vooral is Thuisarts.nl bedoeld als ondersteuning van de voorlichting in de huisartsenpraktijk. Sinds de komst van Thuisarts.nl is het aantal telefonische en kortdurende consulten bij de huisarts gedaald is met 12 procent.

Geschreven vanuit de vraag

Patiënten kunnen zelf, of samen met de assistente, de praktijkondersteuner of met u, hun huisarts, aan de slag met informatie over hun probleem of aandoening. Dit kan vóór, tijdens of na het consult. De teksten op Thuisarts.nl zijn geschreven vanuit de vraag (situatie) van de patiënt. Dit maakt ondersteuning bij de uitleg van de dokter nog meer ‘op maat’.

Informatie delen

Bijna alle huisartsen gebruiken Thuisarts.nl in de praktijk en waarderen dit. U kunt informatie op een Thuisarts.nl-pagina gemakkelijk mailen via de knop 'deel'. Ook kunt u via de knop 'reageer' uw opmerkingen en verbetersuggesties doorgeven. Heeft u meer opmerkingen, tips of suggesties voor nieuwe onderwerpen, gebruik dan bij voorkeur de reageerknop op Thuisarts.nl, of mail aan: info@thuisarts.nl.

Mijlpalen

Het succes van Thuisarts.nl blijkt uit de vele bezoekers (170.000 per dag, ruim 2,5 miljoen unieke bezoekers per maand) en de positieve reacties en verbetersuggesties die we regelmatig ontvangen. Thuisarts.nl viel ook regelmatig in de prijzen.

De jury van de Digital Communication Awards verkoos Thuisarts.nl tot Beste Content Platform van Europa in 2018 en in datzelfde jaar won Thuisarts.nl twee van de prestigieuze Lovie Awards. Eerder won Thuisarts.nl de Innovatieprijs van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) voor ‘goed nieuws in de gezondheidszorg’ (2013), de Health App Award voor beste en meest zinvolle medische app (2015) en de titel 'Populairste Website van het Jaar 2016 in de categorie Gezondheid'.

Infographic Thuisarts.nl 3e kwartaal 2019

Infographic Thuisarts.nl 4e kwartaal 2019

Infographic Thuisarts.nl 1e kwartaal 2020

 

Toekomstplannen

Het NHG werkt continu aan de verbetering en doorontwikkeling van Thuisarts.nl. Er komt meer informatie over medisch-specialistische zorg en over ggz-onderwerpen. We breiden de informatie uit met keuzehulpen, met meer visuele ondersteuning zoals films en afbeeldingen.

Ook willen we doorontwikkelen om informatie meer op maat en interactief aan te bieden en via meer kanalen, om zo het bereik te vergroten. Zo blijft Thuisarts.nl dé medische informatiebron van Nederland en zo blijft Thuisarts.nl zich verbeteren! Voor u en uw patiënten! Het NHG maakte in maart 2019 onderstaande video om de toekomstvisie van Thuisarts.nl te illustreren. In het najaar van 2019 beogen we in pilotvorm nieuwe toepassingen van Thuisarts.nl te gaan exploreren