U bent hier

Huisarts en Wetenschap

De huisarts die op de hoogte wil blijven van wetenschappelijke ontwikkelingen op zijn vakgebied leest Huisarts en Wetenschap. Dagelijks publiceren we nieuwe artikelen online waarover we onze lezers via de wekelijkse nieuwsbrief informeren. Elke maand valt het papieren tijdschrift op de deurmat. We brengen relevant en state of the art onderzoek, actuele beschouwingen, prikkelende opinies, informatieve interviews en praktijkgerichte casuïstiek en nascholing. Ook richtlijnaanpassingen vindt u in H&W, net als verenigingsnieuws.

Deze maand in H&W nr. 12

‘De evidence arena’ gaat over de houvast die wetenschap kan bieden, waarbij openstaan voor tweerichtingsverkeer belangrijk is. Scheidend hoogleraar André Knottnerus hield hierover zijn afscheidsrede. Verder de 30-minutenbloeddrukmeting, de soms gevaarlijke combinatie van kinkhoest en kleine kinderen en de aangepaste NHG-Standaard Schouderklachten:

 

Verder in dit nummer: Pijnbestrijding bij kinderen met OMA, Antidepressiva in de dagelijkse praktijk, Wat gaat er fout met SPIN en SNOUT?, Regionale werkafspraken implementeren met een digitale quiz, Een mislukte IUD-insertie na endometriumablatie, Ondansetron voor kinderen met gastro-enteritis, Herziene behandelrichtlijn Urticaria en angio-oedeem, Veelgestelde vragen over kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen, en nog veel meer.

 

Wij wensen u veel leesplezier!

De H&W-redactie