U bent hier

Huisarts en Wetenschap

De huisarts die op de hoogte wil blijven van wetenschappelijke ontwikkelingen op zijn vakgebied leest Huisarts en Wetenschap. Dagelijks publiceren we nieuwe artikelen online waarover we onze lezers via de wekelijkse nieuwsbrief informeren. Elke maand valt het papieren tijdschrift op de deurmat. We brengen relevant en state of the art onderzoek, actuele beschouwingen, prikkelende opinies, informatieve interviews en praktijkgerichte casuïstiek en nascholing. Ook richtlijnaanpassingen vindt u in H&W, net als verenigingsnieuws.

Oncologische bevolkingsonderzoeken

De meeste huisartsenpraktijken lijken de reguliere zorg en ketenzorg voor chronische aandoeningen weer te hebben opgepakt. Ook de bevolkingsonderzoeken naar darm-, borst- en baarmoederhalskanker zijn gefaseerd hervat. Toch zien veel mensen af van deelname aan deze bevolkingsonderzoeken. Bongaerts et al. analyseren de landelijke opkomstcijfers en doen suggesties om de opkomstcijfers omhoog te krijgen. Daarnaast komen er ook weer diverse andere onderwerpen aan bod in dit septembernummer van Huisarts en Wetenschap.

Verder in dit nummer: Behandeling van een dupuytrencontractuur, Diabetes gravidarum, Piëzogene pedale papels, Het individueel opleidingsplan, Interventies voor onverklaarde subfertiliteit en nog veel meer.

 Veel leesplezier!

De H&W-redactie