U bent hier

Huisarts en Wetenschap

De huisarts die op de hoogte wil blijven van wetenschappelijke ontwikkelingen op zijn vakgebied leest Huisarts en Wetenschap. Dagelijks publiceren we nieuwe artikelen online waarover we onze lezers via de wekelijkse nieuwsbrief informeren. Elke maand valt het papieren tijdschrift op de deurmat. We brengen relevant en state of the art onderzoek, actuele beschouwingen, prikkelende opinies, informatieve interviews en praktijkgerichte casuïstiek en nascholing. Ook richtlijnaanpassingen vindt u in H&W, net als verenigingsnieuws.

Deze maand in H&W nr. 6

“Een groene herstart van patiënt aardbol?”

Is de COVID-19-pandemie een wake-upcall aan de mensheid om te stoppen met het overschrijden van de grenzen van de planeet? Deze vraag stelt redactielid Mirrian Hilbink in het redactioneel van H&W nummer 6. De hoogste tijd voor een groene herstart van patiënt aardbol, waarbij de huisarts door de ‘klimaatlens’ gaat kijken. Het interview met de Amerikaanse arts Renée Salas gaat hier verder op in. Daarnaast komen er ook weer diverse andere onderwerpen aan bod in dit juninummer van Huisarts en Wetenschap.

     

    Verder in dit nummer: Invloed dalende eGFR op cardiovasculaire events, de e-sigaret: van de regen in de drup, Behandeling idiopathische diepe veneuze trombose, Herziene NHG-Standaard Anticonceptie, Nieuwe NHG-ICT-leidraad Ziektespecifieke overzichten en nog veel meer.

     Veel leesplezier!

    De H&W-redactie